Pozivamo građane da zbog trenutne epidemiološke situacije pomognu starijim i nemoćnim osobama u svojoj blizini koje poznaju. Molimo građane da to čine s oprezom kako ne bi ugrozili njihovo ni svoje zdravlje, i to na sljedeći način: pomoć se daje isključivo osobama koje poznajete nabavljaju se samo osnovne životne potrepštine ili lijekovi ne ulazi se u stanove ili kuće zbog zaštite zdravlja potrebno je održavati razmak od najmanje 2 metra razgovor s osobom ne bi trebao trajati dulje od 5 minuta potrebno je koristiti zaštitna sredstva potrebno je izbjegavati uzimanje novca/zdravstvenih iskaznica nezaštićenim rukama Građani koji ne mogu dobiti pomoć svojih susjeda ili poznanika mogu se javiti na broj telefona 031/631-410 u vremenu od 7,00-15,00 te će im potrebnu pomoć pružiti Crveni križ. Hrvatski Crveni križ izradio je korisne upute za sve koji će u danima koji dolaze pomagati starijim i nemoćnim osobama ili primati pomoć, možete ih pogledati na poveznicama Upute za starije osobe i Upute za pružanje pomoći Pomažite, brinite se o sigurnosti i zaštitite zdravlje.    
Nalazite se u samoizolaciji ili karanteni? Teško vam je i trebate s nekim razgovarati? Slobodno nas nazovite na 0995297100. Naši djelatnici i volonteri su vam dostupni za razgovor i podršku. #COVID_19 #coronavirus #dckobz #crvenikriz #crvenikrizosijek #crvenikrizdarda #crvenikrizvalpovo #crvenikriznasice #crvenikrizdonjimiholjac #crvenikrizbelimanastir #crvenikrizdjakovo #hrvatskicrvenikriz #redcross #psp #podrska #osjeckobaranjskazupanija
Pozivamo svoje starije sugrađane i osobe slabijeg imuniteta da narednih tjedana izbjegavaju odlaske na javna mjesta ukoliko to nije apsolutno nužno. Crveni križ će u skladu s mogućnostima i potrebama građana organizirati dostavu potrebnih namirnica, lijekova i ostalih potrepština osobama koje su u najvećem riziku od obolijevanja. Svoje potrebe građani će moći prijavljivati putem telefona na broj 631-410 kao i putem društvenih mreža. Čuvajmo svoje zdravlje, i bez panike
Prije pojave novog koronavirusa (eng. Novel Coronavirus, 2019-nCoV) u Kini krajem 2019. godine, koji pripada skupini koronavirusa (Cornoaviridae), bilo je poznato još nekoliko sojeva koronavirusa koji su zarazni za čovjeka, ali i neki drugi zarazni za životinje. Premda su dvije dosadašnje epidemije bile povezane sa zarazom koronavirusa kod ljudi, kao što su SARS-CoV (eng. Severe Acute Respiratoy Syndrom Coronavirus) u Kini 2002. godine i MERS-CoV (eng. Middle East Respiratory Syndrom Coronavirus) u Saudijskoj Arabiji 2012. godine, te razvojem akutnog respiratornog sindroma, sličan oblik zaraze ljudi ovim novim koronavirusom, dosad nije bio poznat.
Utorak, 14 Svi 2019 12:16

Posjet djece iz DV "Pinokio"

Povodom Međunarodnog dana Crvenog križa posjetila su nas djeca iz Dječjeg vrtića Pinokio. Razgovarali smo o različitim aktivnostima koje Crveni križ provodi a volonteri su nam pokazali reanimaciju na lutki i zbrinjavanje ozljeda na plišancima
Četvrtak, 09 Veljača 2017 11:45

Zajedno više možemo 2017

U četvrtak, 09.02.2017. godine održana je u OŠ "Hrvatski sokol" u Podravskim Podgajcima radionica prevencije ovisnosti u suradnji s PP Donji Miholjac. Na radionici je sudjelovalo 15 učenika šestog razreda. Ovakve radionice na našem području već treću godinu zaredom provode se s učenicima šestih razreda u sklopu nacionalnog preventivnog programa "Zajedno više možemo" kojeg provodi PU Osječko-Baranjska u suradnji s odgojno-obrazovnim institucijama te Gradskim društvom Crvenog križa Donji Miholjac.  
Utorak, 28 Travanj 2015 10:29

Preventivni projekt "Zajedno više možemo"

  27. travnja u Osnovnoj školi „August Harambašić“ u Donjem Miholjcu održana je radionica "Prevencija ovisnosti" u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Zajedno više možemo“ kojeg provodi PU osječko-baranjska.   Radionicu je pred učenicima šestih razreda održala Matea Samardžić, volonterka Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac.   Po završetku prezentacije djeca su na dobivenim kartonskim knjižicama uz pomoć policijskog službenika PU osječko-baranjske Roberta Škorvage ostavila otiske svojih papilarnih linija.                                                                                                                  
    Na inicijativu Odjela prevencije Osječko-baranjske županije i Policijske postaje Donji Miholjac, dana 19. ožujka 2015. godine od 10,00 do 12,00 sati održana je na prostoru ispred trgovačkog centra "Konzum"  preventivna akcija "Manje oružja, manje tragedija". U akciji su sudjelovali i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac realističnim prikazom ozljeda nastalih uslijed rukovanja oružjem te pokaznom vježbom iz prve pomoći.
Utorak, 15 Prosinac 2015 08:09

Prevencija ovisnosti u Viljevu i Magadenovcu

I ove školske godine Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac nastavilo je suradnju s policijskim službenicima u provedbi nacionalnog preventivnog projekta "Zajedno više možemo" PU osječko-baranjske. U srijedu, 02.12.2015.g. su održane dvije radionice na temu "Prevencije ovisnosti" u Osnovnoj školi Ante Starčevića u Viljevu, a u petak jedna radionica u Osnovnoj školi "Matija Gubec" Magadenovac. Radionicu su održali volonteri GDCK Donji Miholjac uz sudjelovanje policijskog službenika PP Donji Miholjac Roberta Vrbešića. Na tri provedene radionice sudjelovalo je ukupno 64 učenika šestih razreda.  
Utorak, 14 Veljača 2017 13:54

Prevencija ovisnosti u Viljevu

U utorak, 14.02.2017. godine održana je u OŠ Ante Starčevića Viljevo radionica prevencije ovisnosti u suradnji s PP Donji Miholjac. Na radionici je sudjelovalo 26 učenika šestog razreda. Radionica je provedena u sklopu nacionalnog preventivnog programa "Zajedno više možemo" kojeg provodi PU Osječko-Baranjska u suradnji s odgojno-obrazovnim institucijama te Gradskim društvom Crvenog križa Donji Miholjac.
Stranica 1 od 2