U utorak, 05.ožujka u mjesnom domu u Marijancima održali smo akciju mjerenja glukoze u krvi i krvnog tlaka za mještane. Odazvalo se tridesetak mještana s područja Marijanaca i Kunišinaca. Paralelno s ovom aktivnošću, korisnicima projekta "Zajedno za društvo jednakih mogućnosti" podijelili smo pakete hrane i priručnike sa savjetima za treću životnu dob.  
Tijekom zime obnovili smo prostoriju u kući svoje korisnice Z.K. iz Donjeg Miholjca. Radi se o osobi starije životne dobi i bez dovoljno sredstava za život, a koja je ujedno i korisnica socijalne usluge "Pomoć u kući". Sredstva su skupljena u sklopu humanitarne akcije Hrvatskog Crvenog križa i HRT-a –  „Uz nas niste sami - Za dostojanstven život“  koja je trajala od 1. do 31. listopada. Humanitarnom akcijom željelo se skrenuti pozornost na iznimno teške životne okolnosti u kojima žive brojne stare i nemoćne osobe. Obnovljeni su strop i pod, očišćen dimnjak, a prostor je i prefarban, što je našoj korisnici omogućilo zdravije i ugodnije životno okruženje.  Sjaj u oku i osmijeh kada se na odlasku osvrneš najljepši su dio našeg posla. Kada pogledaš radost koju si skupa s drugima posijao. Gledaš kako raste pa još malo zaliješ...   
Srijeda, 09 Siječanj 2019 08:45

Zajedno za društvo jednakih mogućnosti

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek (GDCK Osijek) nositelj je projekta „Zajedno za društvo jednakih mogućnosti“ u vrijednosti od 5.065.949,00 kuna koji je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (MDOMSP) u sklopu Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).  Razdoblje provedbe projekta je jedna godina, od 29. lipnja 2018. do 28. lipnja 2019. godine.Uz nositelja na projektu sudjeluje još 7 partnerskih društava Crvenog križa (ODCK Darda, GDCK Donji Miholjac, GDCK Đakovo, GDCK Našice, GDCK Orahovica, GDCK Pakrac i GDCK Požega) koji će direktno provoditi aktivnosti projekta na području koje obuhvaća Osječko-baranjsku, Požeško-slavonsku i Virovitičko-podravsku županiju. Temeljni cilj projekta je podjelom paketa hrane i higijenskih potrepština pomoći siromašnim osobama ili osobama u riziku od siromaštva. Korisnici obuhvaćeni projektom podijeljeni su u dvije kategorije sa sljedećim pravom prvenstva: Samci i kućanstva primatelji zajamčene minimalne naknade kojima je pravo utvrđeno rješenjem nadležnog Centra za socijalnu skrb. Samci i kućanstva s raspoloživim ekvivalentnim dohotkom ispod praga rizika od siromaštva sukladno Anketi o dohotku stanovništva 2016. godine Državnog zavoda za statistiku objavljenoj u rujnu 2017. godine. Korisnici projekta podijeljeni su u dvije dobne skupine: 0-3 godine i 4 i više godina, te su i paketi prilagođeni njihovim potrebama.  Podjelom paketa hrane obuhvatiti…
Srijeda, 09 Rujan 2015 08:48

Započela podjela školskog pribora

Početak je nove školske godine, što znači da se treba dobro opremiti za nastavu. U prostorijama Crvenog križa započela je podjela kompleta školskog pribora nabavljenih u sklopu projekta "Puna školska torba" kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih a provodi Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb. Komleti sadrže školsku torbu prilagođenu uzrastu pojedinog djeteta, pernicu, bilježnice te dio likovnog i tehničkog pribora.
Ponedjeljak, 13 Listopad 2014 09:35

Solidarnost na djelu

    U četvrtak, 9. listopada 2014. održana je u Donjem Miholjcu 42. sabirna akcija Solidarnost na djelu. U akciji su sudjelovali učenici osnovne i srednje škole iz Donjeg Miholjca, te volonteri i zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac. Prikupljen je iznos od 8.337,00 kuna. U Rakitovici je akcija Solidarnosti održana u nedjelju, 12. listopada. Prikupljeno je ukupno 1.385,50 kuna. Prikupljeni novac raspodijelit će se za školske kuhinje, za socijalni program društva, za poplavljena područja i za socijalne programe HCK.
Srijeda, 09 Rujan 2015 09:20

Školski obrok

Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac provodi od rujna projekt "Školski obrok" iz sredstava Ministarstva socijalne politike i mladih. Projekt je prijavljen na Poziv za prijavu projekata usmjerenih borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2015.g. u partnerstvu s OŠ "August Harambašić" Donji Miholjac, OŠ Hrvatski sokol Podgajci Podravski, OŠ Ante Starčevića Viljevo i OŠ "Matija Gubec" Magadenovac. Dobivenim sredstvima financirat će se prehrana djece iz ugroženih obitelji u školskim kuhinjama. Projektom je obuhvaćeno trenutno 90 djece s  područja grada Donjeg Miholjca i općina Viljevo, Podravska Moslavina, Magadenovac i Marijanci. Očekujemo da će se ovaj broj s vremenom povećavati.
Utorak, 01 Rujan 2015 11:25

Puna školska torba

Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac provodi od kolovoza projekt "Puna školska torba" iz sredstava Ministarstva socijalne politike i mladih. Projekt je prijavljen na Poziv za prijavu projekata usmjerenih borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2015.g. u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Donji Miholjac. Dobivenim sredstvima financirat će se nabavka dijela školskog pribora za djecu iz ugroženih obitelji. Projektom je obuhvaćeno ukupno 130 djece s  područja grada Donjeg Miholjca i općina Viljevo, Podravska Moslavina, Magadenovac i Marijanci.
Utorak, 11 Studeni 2014 08:53

Prevencija socijalne isključenosti

Od 01.11.2014. započela je provedba projekta Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Donjem Miholjcu iz sredstava Ministarstva socijalne politike i mladih. Kroz projekt se obavlja prijevoz starijih osoba u zdravstvene i ostale javne ustanove kao i informirnje u uvjetima zaključenja i raskidanja te pravnim učincima ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju u svrhu sprečavanja njihove zloupotrebe. Prijevoz u bolničke centre u Osijeku i Našicama obavljati će se dva puta tjedno (ponedjeljkom i srijedom) uz prethodnu najavu putem telefona 631-410.
Četvrtak, 16 Veljača 2017 08:18

Humanitarni paket za Slavoniju 1

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek nositelj je projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ u vrijednosti od 8,3 milijuna kuna koji je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD).  Razdoblje provedbe projekta je jedna godina, 30. rujan 2016. – 29. rujan 2017. Uz nositelja na projektu sudjeluje još 11 partnera društava Crvenog križa među kojima je i GDCK Donji Miholjac, a koji će direktno provoditi aktivnosti projekta te 5 društava koja formalno nisu partneri, ali će se aktivnosti provoditi na njihovim područjima. Projekt obuhvaća četiri županije; Osječko-baranjsku, Požeško-slavonsku, Virovitičko-podravsku i Bjelovarsko-bilogorsku. Temeljni cilj projekta je podjelom paketa hrane i higijenskih potrepština pomoći siromašnim osobama ili osobama u riziku od siromaštva. Korisnici obuhvaćeni projektom podijeljeni su u pet kategorija sa sljedećim pravom prvenstva: Samci i kućanstva primatelji zajamčene minimalne naknade (nadalje: ZMN), kojima je pravo utvrđeno rješenjem nadležnog Centra za socijalnu skrb (nadalje: CZSS).  Osobe starije od 65 godina u samačkom ili u dvočlanom kućanstvu s prosječnim mjesečnim primanjem  do 1.500 kn, odnosno do 2.000 kn za dvočlano kućanstvo. Samohrani roditelji s ukupnim primanjima kućanstva nižim od iznosa bruto minimalne plaće u RH od 3.120 kuna. Obitelji s 3 i…
Petak, 25 Svi 2012 11:27

Tečaj šivanja u 2012. godini

17. svibnja 2012. godine započeo je tečaj šivanja u prostorima Crvenog križa Donji Miholjac kojem prisustvuju 11 polaznica. Potreban broj polaznica osigurao je Crveni križ Donji Miholjac prema zainteresiranosti kandidatkinja za tečaj. Polaznice će do kraja lipnja tri puta tjedno dolaziti na educiranje u osnovama šivanja i krojenja te će po završetku programa dobiti uvjerenje Crvenog križa o završenom tečaju. Tijekom srpnja 2012. godine voditeljica će tečaja nastaviti konzultacije prema potrebama polaznica tečaja. Budući da će tijekom tečaja koristiti šivaće mašine u vlasništvu Crvenog križa Donji Miholjac, a koje su osigurane iz COMMO projekta prilikom prošlog tečaj krojenja i šivanja, pristupnice će tečaja izraditi tekstilne uratke za potrebe Crvenog križa Donji Miholjac.
Stranica 1 od 3