Srijeda, 06 Ožujak 2019 14:21

Pokladna zabava

Korisnici projekta dnevnih aktivnosti za starije osobe sudjelovali su u utorak na pokladnoj zabavi u prostorijama Crvenog križa.Uz korisnike, prisutni su bili i volonteri, a da je atmosfera bila više nego dobra da se zaključiti po fotografijama.
Petak, 12 Lipanj 2015 09:11

Posjet Dardi

Korisnici projekta "Organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe u Donjem Miholjcu" zajedno s djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac posjetili Općinsko društvo Crvenog križa u Dardi. Posjet je započeo obilaskom prostorija u Mecama, gdje su ih dočekali korisnici projekta "Socijalnim uključivanjem do aktivnog starenja". Oba projekta provode se u cilju poboljšanja kvalitete života starijih osoba. Druženje je započelo nastupom zbora iz Donjeg Miholjca. U nastavku je poznati baranjski pjesnik Adam Bešlin recitirao poeziju te je poklonio svoju zbirku pjesama domaćinu i gostima. Domaćini i gosti su razmijenili darove, te je voditeljica projekta za starije osobe prezentirala aktivnosti koje se provode. Zatim je uslijedio obilazak jezera Đola i dvorca Eszterhazy te ručak i ležeran program prepun pjesme i plesa. Na druženju je sudjelovalo šezdesetak korisnika, te volonteri i djelatnici Crvenih križeva.
Subota, 22 Studeni 2014 09:05

Organizirane dnevne aktivnosti

Od 01. svibnja 2014.g. u Gradskom društvu Crvenog križa Donji Miholjac provodi se projekt "Organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe u Donjem Miholjcu" iz sredstava dobivenih od Ministarstva socijalne politike i mladih. Cilj je projekta unaprijediti kvalitetu života starijih osoba organiziranjem različitih vrsta aktivnosti na kojima korisnici sudjeluju prema svojim interesima. Najzastupljenije su radionice izrade ručnih radova te različitih dekorativnih i uporabnih predmeta, gdje se korisnici potiču na kreativno izražavanje kao i na istraživanje različitih tehnika s kojima se ranije nisu susretali. Kroz aktivnosti korisnici dolaze u dodir s volonterima i djelatnicima, s djecom i mladima, a iz te interakcije često se rađaju zanimljive ideje i suradnje. Korisnici projekta pripadaju trećoj dobnoj skupini, no često se kao volonteri i suradnici uključuju i mlade stručne osobe, koje svojim iskustvom u određenim područjima pomažu u održavanju visoke kvalitete projektnih aktivnosti. Ukoliko želite postati dio naše zajednice zadovoljnih korisnika, obratite nam se putem telefona 631-410 ili osobnim dolaskom.