Utorak, 14 Svi 2019 12:12

Smotra postignuća

U susret obilježavanju 8. svibnja, Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, kojim započinje Tjedan crvenog križa i traje do 15. svibnja, Društvo Crvenog križa Osječko baranjske županije obilježilo je 20 godina djelovanja. Izvršena je smotra Interventnog tima i opreme za djelovanje u kriznim situacijama, a smotru je izvršio Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa. Smotra se održala u Dardi, 07. svibnja 2019.g.
Srijeda, 23 Svi 2012 13:35

Djelovanje u katastrofama

Prema Zakonu o Hrvatskom Crvenom križu osnovni ciljevi Hrvatskoga Crvenog križa su ublažavanje ljudskih patnji, a osobito onih izazvanih velikim prirodnim, ekološkim i drugim nesrećama, s posljedicama masovnih stradanja i epidemijama. Kontinuiranim djelovanjem u smjeru pripreme svojih ljudskih i materijalnih resursa i potencijala Hrvatski Crveni križ nastoji se što kvalitetnije pripremiti da zajedno s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, te svim drugim subjektima zaduženim za djelovanje u kriznim situacijama u slučaju potrebe brzo i djelotvorno odgovori na sve izazove s kojima bude suočen. Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac svjesno svoje odgovornosti i uloge u takvim situacijama poduzelo je mjere priprema u skladu sa svojim financijskim, materijalnim i kadrovskim mogućnostima vodeći pri tome računa o mogućim opasnostima i događajima koji se mogu dogoditi na području djelovanja.
Petak, 14 Listopad 2016 09:47

Apel za pomoć stradalima na Haitiju

Hrvatski Crveni križ prikuplja novčanu pomoć za stanovništvo stradalo na Haitiju koji je pogodio razorni uragan. Broj žrtava je u porastu te je stanovništvo Haitija u velikoj potrebi za humanitarnom pomoći. Svi građani koji žele pomoći stradalima u Haitiju, donacije mogu uputiti: - uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, broj: IBAN HR6923400091511555516; poziv na broj: 18 (za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X) - internetskom donacijom na http://www.hck.hr Sve internetske uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada. Prikupljena novčana sredstva Hrvatski Crveni križ uplatit će na žiro račun Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca koja koordinira pomoć donatora, a koja se sastoji u osiguranju pitke vode, zdravstvenim aktivnostima, poboljšanju sanitarnih i higijenskih uvjeta i osiguranju smještaja za stradalo stanovništvo.