Plan akcija DDK za 2017.g.

 

Plan akcija DDK za 2018.g.

 

 

Hrvatski Crveni križ svake godine obilježava Dan dobrovoljnih davatelja krvi- 25. listopada, na dan kada je u organizaciji Crvenog križa u Sisku održana prva akcija dobrovoljnog davanja krvi. Otada pa sve do danas, ovaj dan je za Hrvatski Crveni križ iznimno važan, i obilježava se u gotovo svim društvima Crvenog križa diljem Lijepe naše.

Povodom Dana dobrovoljnih davatelja krvi u četvrtak, 27. listopada u Domu Crvenog križa u Donjem Miholjcu održana je izvještajna skupština na kojoj su dodijeljena priznanja višestrukim davateljima krvi. Priznanja su dobila 25 višestruka davatelja, a osobito ističemo Medved Dalibora i Dumančić Tihomira iz Donjeg Miholjca, koji su dobili priznanje za 75 davanja krvi.

Upućujemo čestitke svim dobrovoljnim davateljima krvi i želimo im dobro zdravlje i sreću uz osobni uspjeh i zadovoljstvo u životu.

 dodjela priznanja darovateljima

Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek okuplja i organizira davatelje krvi po mjestu stanovanja, rada i školovanja.

Davatelj krvi može biti svaka zdrava osoba od 18 do 65 godina starosti. Muškarci krv mogu dati svaka 3, a žene svaka 4 mjeseca.

U cilju osiguranja dostatnih količina krvi Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac provodi sljedeće aktivnosti:

izrada godišnjeg vremenika akcija davanja krvi u dogovoru s Odjelom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek i aktivima DDK,

organiziranje akcija dobrovoljnog davanja krvi,

vođenje baze podataka dobrovoljnih davatelja i broja davanja, te izdavanje potrebnih potvrda,

organiziranje proslave Dana dobrovoljnih davatelja krvi i dodjela priznanja i zahvalnica,

promidžba dobrovoljnog davalaštva krvi,

opremanje i poboljšanje uvjeta za provođenje akcija dobrovoljnog davanja krvi,

edukacija profesionalaca i volontera.